Οι χειρότερες ράτσες σκύλων για να υιοθετήσεις σύμφωνα με τους κτηνιάτρους

Οι ράτσες των διάφορων σκυλιών είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Είναι γεγονός πως σε κάθε περίπτωση, όλα τα σκυλιά χρειάζονται εκπαίδευση, προκειμένου να είναι σε θέση να ζήσουν αρμονικά με τους ανθρώπους, χωρίς προβλήματα και κινδύνους για τα ίδια και τους γύρω τους.

Οι κτηνίατροι είναι αρκετά επιφυλακτικοί όσον αφορά κάποιες ράτσες, είτε επειδή πρόκειται για πολύ επιθετικά σκυλιά που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς ακόμα και θανάτους σε άλλους σκύλους και σε ανθρώπους, είτε επειδή είμαι πιο ευαίσθητα και μπορεί να πέσουν θύματα επίθεσης ή να ταλαιπωρηθούν από πολλές ασθένειες. Τέλος υπάρχουν και κάποια πολύ ενεργητικά σκυλιά, τα οποία δεν είναι κατάλληλα για όλα τα αφεντικά και απαιτούν συγκεκριμένες συνθήκες ζωής, ώστε και τα ίδια αλλά και τα αφεντικά τους να ζουν ευτυχισμένα. Ρίξτε μία ματιά στις 15 αυτές ράτσες σκυλιών για τις οποίες οι κτηνίατροι μας ζητούν να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αναφερόμαστε στα χειρότερα σκυλιά στη συγκεκριμένη περίπτωση όσον αφορά την επιθετικότητα:

1. Ο Μεγάλος Δανός

pet4homes.co.uk

Πρόκειται για ένα πολύ μεγαλόσωμος σκυλί, το οποίο σίγουρα έχει επίσης και ιδιαίτερα επιβλητική εμφάνιση. Απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και δεν είναι κατάλληλο για όσους ασχολούνται με πρώτη φορά με κάποιο σκυλί. Τα αρσενικά έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν έως και 200 κιλά σε βάρος και μπορούν να γίνουν πολύ επιθετικά εφόσον δεν έχουν λάβει τη σωστή εκπαίδευση. Με αυτό το μέγεθος μπορούν να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα σε περίπτωση που βγάλουν επιθετική συμπεριφορά.

Prev1 of 15